Zoeken naar lange termijn rente

lange termijn rente
ECB refirente actuele en historische rente Europese Centrale Bank.
Grafiek Europese rente ECB rentetarieven laatste jaar. Grafiek Europese rente ECB lange termijn grafiek. Het actuele Europese rente ECB tarief refirente is 0000, %. Europese Centrale Bank. De Europese Centrale Bank ECB is de centrale bank van het Eurogebied de landen die de Euro voeren.
Stijging langetermijnrente: drie redenen.
De rente op lange termijn zou in principe altijd hoger moeten zijn dan die op korte termijn. Dit is logisch aangezien beleggers een risicopremie eisen extra rentevergoeding voor het nemen van extra risicos naarmate ze hun gelden langer vastzetten. Over een langere termijn is het immers moeilijker te voorspellen hoe de inflatie, de financiële situatie van de emittent en de rentestand zullen evolueren.
Wanneer stijgt de rente?
Daar komt pas verandering in als de langetermijnrente hetzelfde niveau bereikt van vijf jaar geleden. Maar aan die rentevoeten zitten we nog lang niet. Hoe wordt de rente bepaald? Waarom plaatst de bank uw spaargeld op korte én lange termijn?
Verschil tussen lange en korte termijn rente? Delta Lloyd Kapitale Vragen.
Sparen en Beleggen. Verschil tussen lange en korte termijn rente? Beleggen, Sparen, Sparen en Beleggen op 12/04/2012. Op de financiële markten en in bancaire kringen hoor je vaak de termen korte en langetermijnrente vallen. Maar wat wordt daar nu eigenlijk precies onder verstaan?
Rente.
1326: Françoise Chombar Melexis valt internationaal in de prijzen. 1236: De nutteloze maanden van Michel. 1049: IT maakt iedereen kwetsbaar. 1033: Toerisme in Vlaanderen krabbelt recht na aanslagen van 22 maart. 0944: Reclamekeizer stapt op na onderzoek over mogelijk gesjoemel.
Rentebarometer Immotheker Finotheker.
Alle mogelijke kredietvormen, tarieven en voorwaarden zijn mee opgenomen in de vergelijking. Tijdens een adviesgesprek krijgt u in één moeite toegang tot alle kredietformules bij 16 banken. Dus geen heen-en-weer-geloop meer. Aantal jaren vaste rente. 1 jaar rentevast. 3 jaar rentevast.
Wat is het belang van de langetermijnrente? De Beleggersgids.
Wanneer er op economisch niveau over rente wordt gesproken, wordt deze vaak opgedeeld in korte en langetermijnrente. Hierbij doelt de eerste op de rente voor de geldmarkt, de zogenaamde geldmarktrente en doelt de tweede op de kapitaalmarkt, de zogenaamde kapitaalmarktrente.
OLO 10 Jaar, 27 april 2018: 0.81% Spaargids.be.
De OLO afkorting voor Obligation Linéaire/Lineaire Obligatie is de rente die betaald wordt op overheidsobligaties. De evolutie van de OLO is een goede graadmeter voor de evolutie van de rente van de woonlening. Als de OLO rente daalt zal in normale omstandigheden ook de woonlening rentevoet dalen.
Over schulden, groei, inflatie en de lange rente Doorbraak.be.
Met een dalende groei komt een dalende lange rente overeen. De overheidsobligatiemarkten voorzien op termijn een dalende groei en daarom bleef de lange rente trendmatig dalen. Terloops, sedert het einde van de crisis van 2007-2009 daalde de groei in de wereld quasi continu.
Wat is het verschil tussen korte en langetermijnrente? De Beleggersgids.
Als de economische curve opnieuw begint te dalen, dan zal het steeds moeilijker worden om de nodige aflossingen te doen, terwijl je de investering wel deed in een duurdere periode van economische bloei. De bank moet zich geen zorgen maken over zijn gelden, want zelfs bij een lage rente zal door een eventuele deflatie het geld nog steeds evenveel of meer waard zijn. Op korte termijn daarentegen zal de muntwaarde op het moment van de investering niet zo snel dalen en betaal je nog steeds een hoge kortetermijnrente.
Langetermijnrente op zucht van 1 procent en dat is slecht n. Het Nieuwsblad.
Toen zorgde de aanstelling van Donald Trump als president van de VS voor heel wat optimisme op de financiële markten. Een hogere rente maakt lenen duurder. Zo vormt de Belgische rentevoet OLO op tien jaar de basis waarop banken de rente van de hypothecaire leningen berekenen.

Contacteer ons